Sluiten

Categorieën

Filters
  Trendy Speelgoed - Maandag 19 Oktober 2022

  Soorten speelgoed en de voordelen

  Er zijn enorm veel soorten speelgoed, dat hoeven wij jou vast niet uit te leggen. Op iedere hoek van de straat zie je wel verschillende soorten speelgoed. Van speelgoed wat al eeuwen bestaat tot speelgoed wat pas sinds kort bedacht is, je ziet het tegenwoordig allemaal!

   

  Zeker online zijn er erg veel soorten speelgoed te vinden. Maar welke soorten speelgoed zijn er nu precies, en wat zijn de voordelen van ieder soort speelgoed?

  Vandaag hebben wij voor jou het speelgoed in de voor ons belangrijkste 'categorieën' gecategoriseerd, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Voor ieder van deze speelgoed-categorie hebben wij de voordelen benoemd. Wij hebben hierbij voornamelijk gekeken naar de voordelen voor de kinderen met betrekking tot hun ontwikkeling, aangezien de ontwikkelende functie van speelgoed uiteraard super belangrijk is.

  Na het lezen van deze blog kun je jezelf officieel een expert op het gebied van speelgoed noemen. Na het lezen van de blog weet jij precies wat de voordelen zijn van de volgende soorten speelgoed:

  1. constructiespeelgoed.
  2. Educatief speelgoed.
  3. Buitenspeelgoed.
  4. creatief speelgoed.
  5. Puzzels en spellen.

   

  Voordelen van het spelen met constructiespeelgoed

  Voor kinderen heeft het spelen met constructief speelgoed veel voordelen. Dit is speelgoed waarmee kinderen hun fantasie kunnen gebruiken om dingen te bouwen, of het nu gaat om een bouwblokken of een heel fort. Het spelen met constructiespeelgoed helpt niet alleen bij hun fijne motoriek, maar helpt hen ook om zich op andere manieren te ontwikkelen.

   

  Ontwikkeling probleemoplossend vermogen

  Een van de voordelen van spelen met constructief speelgoed is dat het kinderen helpt bij het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen. Als ze met een probleem worden geconfronteerd tijdens het bouwen, moeten ze uitzoeken hoe ze het kunnen oplossen met de middelen die ze hebben. Dit is iets wat later in hun leven van pas komt als ze echte problemen tegenkomen

   

  Projecten plannen en uitvoeren

  Een ander voordeel van spelen met constructief speelgoed is dat kinderen leren hoe ze een project van begin tot eind moeten plannen en uitvoeren. Dit geldt vooral als ze werken aan iets met meerdere stappen, zoals het bouwen van hun eigen fort, bijvoorbeeld met de forten van het merk Fantasy Forts. Ze moeten uitzoeken wat ze moeten doen en dat dan in de juiste volgorde doen. Dit kan later van pas komen als ze een werkproject of een andere taak moeten afmaken

   

  Ontwikkeling ruimtelijk inzicht

  Ten slotte kan spelen met constructief speelgoed kinderen ook helpen bij het leren over ruimtelijke verhoudingen en dus het ontwikkelen van hun ruimtelijk inzicht. Dit geldt vooral als ze spelen met blokken of ander speelgoed waarbij ze moeten uitzoeken hoe de stukken in elkaar passen. Inzicht in ruimtelijke verhoudingen kan later van pas komen bij heel veel verschillende taken. Constructief speelgoed is dus ideaal speelgoed als je je kind wil voorbereiden op zijn of haar toekomst!

   

   

  Spelen met educatief speelgoed is nuttig voor je kids

  Spelen met educatief speelgoed is leuk én nuttig voor je kind! Als je kinderen hebt, dan weet je dat het belangrijk is om ze te vermaken. Maar wat als er een manier was om dat te doen EN ze tegelijkertijd te helpen leren? Nou, die is er - educatief speelgoed!

   

  Dat klopt, spelen met het juiste soort speelgoed kan verschillende voordelen hebben voor je kind. Je zult nu een aantal van de vele voordelen ontdekken van het spelen met educatief speelgoed!

   

  Educatief speelgoed voor het ontwikkelen van de fijne motoriek

  Een van de voordelen van educatief speelgoed is dat het je kind kan helpen bij het ontwikkelen van zijn fijne motoriek. Fijne motoriek is belangrijk omdat het gaat om het gebruik van kleine spieren, zoals die in de handen en vingers. Dingen als kralen rijgen aan een touwtje of blokken stapelen helpen deze spieren te ontwikkelen. En hoe sterker deze spieren zijn, hoe beter je kind kan schrijven, zichzelf kan aankleden en met bestek kan eten - om maar een paar dingen te noemen.

   

  Super voor de cognitieve ontwikkeling

  Educatief speelgoed kan ook helpen bij de cognitieve ontwikkeling van uw kind, bijvoorbeeld door educatieve spelletjes te spelen. Als ze met dit soort speelgoed spelen, zijn ze namelijk actief bezig met het oplossen van problemen. Ze zoeken uit hoe dingen werken en hoe ze kunnen samenwerken. En dat soort denken is belangrijk voor later in het leven als ze complexere problemen moeten oplossen

   

  Dat is nog eens sociaal!

  Ten slotte kan spelen met educatief speelgoed kinderen ook helpen sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dat komt omdat veel van dit soort speelgoed, zoals behendigheidsspeelgoed, kinderen laat samenwerken om een taak uit te voeren of een doel te bereiken. En terwijl ze dat doen, leren ze hoe ze met anderen moeten communiceren en hoe ze moeten samenwerken. Allemaal vaardigheden die later in het leven van pas komen!

   

  Daar heb je het dus - drie goede redenen waarom je zou moeten overwegen educatief speelgoed voor je kinderen aan te schaffen. Niet alleen zijn ze leuk, maar ze kunnen ook helpen met zaken als fijne motoriek, cognitieve ontwikkeling en sociale vaardigheden. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog op zoek naar educatief speelgoed!

   

   

  De voordelen van spelen met buitenspeelgoed voor kinderen

  Wanneer de meeste mensen denken aan educatief speelgoed, denken ze aan dingen als speelgoed om te leren rekenen, raadsels en puzzels. Buitenspeelgoed kan echter net zo leerzaam en goed zijn als binnenspeelgoed, zo niet leerzamer. Er zijn dan ook erg veel voordelen van buitenspeelgoed voor kinderen. Hier volgen er een paar.

  Lichamelijke activiteit

  Een van de belangrijkste voordelen van buitenspeelgoed voor kinderen is dat het hen in beweging brengt. Tegenwoordig brengen kinderen veel te veel tijd door voor schermen, of het nu gaat om tv kijken, videospelletjes spelen of internetten. Hoewel er niets mis is met schermtijd met mate, is het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan en actief worden. Spelen met buitenspeelgoed is een geweldige manier om ze in beweging te krijgen en ze te helpen lichamelijk fit te blijven.

   

  Frisse lucht en vitamine D

  Een ander voordeel van spelen met buitenspeelgoed is dat kinderen de kans krijgen om frisse lucht en vitamine D op te snuiven. Het is aangetoond dat buitenspelen de geestelijke gezondheid en het algemene welzijn verbetert. Bovendien is vitamine D essentieel voor een goede gezondheid, en tijd in de zon doorbrengen is een van de beste manieren om die te krijgen. Dus als je wilt dat je kinderen zowel geestelijk als lichamelijk gezond zijn, is buiten spelen een geweldige manier om dat te bereiken.

   

  Socialisatievaardigheden

  Buitenspelen geeft kinderen ook de kans om met andere kinderen om te gaan. In de wereld van vandaag hebben de meeste kinderen voornamelijk contact met volwassenen of met andere kinderen via beeldschermen. Het is echter belangrijk dat kinderen leren hoe ze face-to-face met hun leeftijdsgenoten kunnen omgaan. Spelen met buitenspeelgoed is een geweldige manier voor hen om hun socialisatievaardigheden te oefenen en nieuwe vriendjes te maken.

   

   

  Er zijn dus erg veel voordelen van het spelen met buitenspeelgoed voor kinderen. Van lichaamsbeweging en frisse lucht tot socialisatievaardigheden en vitamine D, buitenspelen biedt talloze mogelijkheden om te leren en te groeien. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar speelgoed voor je kind, vergeet dan niet de opties die buiten beschikbaar zijn!

   

  Leuke soorten buitenspeelgoed die je kinderen sneller naar buiten laten gaan zijn voetballen, Swingballs en TryBikes. Wordt het snel donker buiten? Ook dat is geen excuus! We hebben namelijk erg veel speelgoed wat speciaal bedoeld is om in het donker te gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan onze Glow In The Dark Voetbal of onze Glow In The Dark rugbybal.

   

  Deze ballen geven licht in het donker en zullen daarom zeker weten voor enorm veel onvergetelijke ervaringen zorgen. Hoe de bal in het donker oplicht is werkelijkwaar magisch! Je moet het echt zelf eens meegemaakt hebben om te kunnen oordelen hoe gaaf te lichtgevende voetbal en de lichtgevende rugbybal zijn!

   

   

  Spelen met creatief speelgoed is voordelig voor kids

  Het spelen met creatief speelgoed heeft ook veel voordelen voor de kids. Sterker nog, we komen ruimte te kort om alle voordelen van het spelen met creatief speelgoed te benoemen! Daarom zullen we op deze plek in totaal vier super belangrijke voordelen benoemen van het spelen met creatief speelgoed. Lees je mee?

   

  Verbetert probleemoplossende vaardigheden

  Wanneer kinderen een probleem voorgeschoteld krijgen, moeten ze hun creativiteit gebruiken om een oplossing te vinden. Dit helpt hen om probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen die ze in andere gebieden van hun leven kunnen gebruiken. Ideaal dus!

   

  Stimuleert de fantasie

  Dit is misschien een inkoppertje, maar wel super belangrijk: met creatief speelgoed kunnen kinderen hun fantasie gebruiken om hun eigen werelden en verhalen te creëren. Dit is een belangrijke vaardigheid die hen zal helpen bij dingen als hun schoolwerk en hun toekomstige carrière. Laat de creativiteit van jouw aapje dus de vrijeloop! Dit kan onder andere goed met ons grote assortiment knutsel speelgoed.

   

  Leren over vallen en opstaan

  Met creatief speelgoed is er niet één juiste manier van spelen. Kinderen kunnen experimenteren en verschillende dingen uitproberen tot ze iets vinden dat voor hen werkt. Ook dit is een waardevolle les die ze kunnen toepassen op andere gebieden van hun leven.

   

  Helpt de fijne motoriek te ontwikkelen

  Creatief speelgoed, zoals onze fantastische fidget toys, vereist het gebruik van kleine spieren in de handen en vingers. Dit helpt de fijne motoriek en coördinatie te ontwikkelen. Dat kinderen hun fijne motoriek onder controle hebben is erg belangrijk, aangezien dit helpt bij heel veel dagelijkse klusjes. Zo is de fijne motoriek nodig voor dingen als het oppakken van voorwerpen zoals een glas of een bord. Daarnaast is de fijne motoriek bijvoorbeeld super belangrijk bij het schrijven en gebruiken van een schaar.

   

  En ohja... De fidgettoys die we net benoemde hebben in het specifiek ook nog een aantal hele belangrijke voordelen! De belangrijkste voordelen van fidget speelgoed is dat het kinderen helpt te ontspannen en zich te concentreren. Heb je een kind die snel overprikkeld en/of afgeleid is? Dan is het dus zeker de moeite waard om voor jouw kleine dondersteen eens wat fidget speelgoed te kopen. Je zult verstelt staan van de enorme positieve impact die het speelgoed zal hebben op je kindje!

   

   

   

   

  De voordelen van spelen met puzzels en spelletjes voor kinderen

  Hebben jullie net als wij ook zulke mooie herrenneringen aan het spelen met puzzels en spelletjes? Hoewel het niet bijzonder lijkt, heeft het spelen met puzzels en spelletjes voor kinderen veel voordelen. Kinderen leren het best als ze plezier hebben, dus hoe kun je ze iets beter laten leren dan tijdens het puzzelen en spelen?

   

  Hier zullen we kort ingaan op vier van de belangrijkste voordelen van het spelen met puzzels en spellen.

  Verhoogt de hersenkracht

  Puzzels en spelletjes stimuleren de geest van een kind en verhogen de hersenactiviteit. Terwijl kids proberen een puzzel in elkaar te passen of een spel te winnen, worden kinderen voortdurend uitgedaagd om kritisch na te denken en problemen op te lossen. Dit helpt hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en hun algemene probleemoplossende vermogen te verbeteren.

  Leert geduld en doorzettingsvermogen

  Puzzels en spelletjes (zoals 30 seconds junior) kunnen soms frustrerend zijn, maar ze leren kinderen ook de waarde van geduld en doorzettingsvermogen. Ze leren dat het soms tijd en moeite kost om een doel te bereiken, maar dat het uiteindelijk de moeite waard is. Dit is een belangrijke les die hen goed van pas zal komen in de toekomst.

  Verbetering van geheugen en herinnering

  Om kinderen succesvol te laten zijn in puzzels en spelletjes, moeten ze instructies, regels en/of strategieën onthouden. Deze regelmatige oefening helpt hun geheugen te verbeteren. Naarmate ze ingewikkeldere spelletjes leren spelen, leren ze ook strategieën te bedenken en vooruit te plannen. Deze vaardigheden zullen van pas komen, onder andere op school en in hun toekomstige carrière.

  Stimuleert sociale interactie

  Veel puzzels en spelen nodigen uit om samen te gaan spelen. Door samen met anderen puzzels en spelletjes te spelen, leren kinderen om te gaan met hun leeftijdsgenoten. Ze leren om beurten te nemen, te delen, samen te werken en met anderen te communiceren. Dit zijn essentiële levensvaardigheden die hen zullen helpen als ze opgroeien!

   

   

  Puzzels en spelletjes bieden dus veel voordelen voor kinderen, niet alleen als leuke activiteiten. Ze kunnen de hersencapaciteit stimuleren, het geheugen verbeteren, de sociale interactie bevorderen en kinderen geduld en doorzettingsvermogen bijbrengen. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een cadeau voor een kind in je leven, overweeg dan ook eens een puzzel of een spel!

   

  Even samenvattend

  Iedere soort speelgoed kan helpen bij de ontwikkeling van je kind. Dit doen de verschillende soorten speelgoed elk op hun eigen, maar super waardevolle manier. Zo helpt het spelen met constructief speelgoed de kids bij het ontwikkelen van hun ruimtelijk inzicht, terwijl het spelen met puzzels en spellen de sociale vaardigheid van je kind waardevol kunnen ontwikkelen.

   

  Het is dan ook belangrijk dat je het juiste soort speelgoed kiest wat past bij welke ontwikkeling jij belangrijk vindt voor je kind.

   

  vind je het lastig om te bepalen welk soort speelgoed nou geschikt is voor je kind? Dat is geen enkel probleem! Wij van Trendy Speelgoed maken al jaren kinderen én hun ouders blij met ons speelgoed. Wij kunnen je met onze jarenlange ervaring dan ook perfect helpen met het geven van advies over het juiste speelgoed voor jouw kind.

   

  Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je namelijk enorm graag! Benieuwd hoe je contact met ons op kan nemen? De contactmogelijkheden staan op de contactpagina! Zien we je daar?

  News & updates

  Recente artikelen