Sluiten

Categorieën

Filters
  Trendy Speelgoed - Woensdag 22 Oktober 2022

  Alles wat je moet weten over magnetische ballen voor kinderen!

  Als je bent zoals de meeste ouders, ben je altijd op zoek naar nieuw en interessant speelgoed voor je kinderen. De kans is dan ook groot dat je al via andere ouders, het welbekende internet of school hebt gehoord over deze nieuwe rage: magnetische balletjes! Maar wat zijn magnetische ballen precies en wat doen ze? Lees verder om erachter te komen!

   

  Wat kun je verwachten van deze blog over magnetische balletjes?

  • Wat zijn magnetische balletjes precies?
  • Welke soorten magnetische balletjes zijn er?
  • Voordelen van spelen met magnetische balletjes.
  • Inspiratie voor leuke activiteiten met de balletjes.

   

  Wil je liever direct voordelig je setje magnetische balletjes kopen? Wij verkopen de meest scherp geprijsde magnetische balletjes in sets van 20 of 100 stuks. Bekijk de magnetische balletjes direct!

   

   

  Wat zijn magnetische ballen?

  Magneetballen zijn kleine, bolvormige magneetjes waarmee je allerlei bouwwerken kunt maken: van kastelen tot dieren en van standbeelden tot kronen. De Magnetische balletjes zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder neodymium, ijzer, kobalt en koper. Wanneer twee of meer magnetische ballen dicht bij elkaar worden gebracht, "klikken" ze vast dankzij de kracht van de magneten.

   

  Doordat de magnetische balletjes stevig aan elkaar vast zitten én rond zijn kan je er allerlei soorten vormpjes maken. Dit in tegenstelling tot vierkante magneten, aangezien deze maar aan vier kanten aan elkaar 'kunnen plakken'. Hierdoor kan je kind zijn of haar creativiteit volledig kwijt tijdens het spelen met magnetische balletjes!

   

  Soorten magnetische ballen

  Een balletje is een balletje, toch....? Dat zou je wel denken inderdaad, maar niets is minder waar! Er zijn namelijk best een aantal verschillende soorten magnetische balletjes! Om precies te zijn, zijn er drie verschillende soorten magnetische balletjes: massief, hol en met een gat in het midden.

   

  Massieve magneetballen zijn het zwaarst en kunnen worden gebruikt om stevigere, zwaardere bouwwerkjes te maken die niet zomaar omvallen en tegen een stootje kunnen. Een nadeel is echter dat, omdat de magneetballetjes wat zwaarder zijn, de balletjes wat eerder door de zwaartekracht naar beneden worden getrokken.

   

  Maar niet getreurd! Er zijn ook holle magnetische balletjes! Holle magnetische ballen zijn lichter en kunnen dus worden gebruikt om lichtere creaties te maken. Hier kun je dus nog creatiever mee zijn dan met de massieve magneetballetjes. Het nadeel is echter dat ze, wanneer ze aangetikt worden, wat makkelijker loslaten. Deze balletjes vragen dus wel wat meer concentratie, wat weer een super leuke uitdaging is voor de kids!

   

  Als laatste zijn er ook magneetballen met een gat in het midden. Deze kun je gebruiken om nog creatiever creaties te maken. Zo kun je de magneten op deze manier combineren met touw, zodat je bijvoorbeeld magnetische sieraden kan maken. Hoe vet is dat!?

   

   

  Voordelen van spelen met magnetische balletjes voor kinderen

  Wist je dat het spelen met magnetische ballen, naast dat het super leuk is, enorm veel voordelen heeft voor de kids? Wij zullen je een aantal voordelen van het spelen met magnetische balletjes geven! Lees je met ons mee?

  1. Verbetert de hand-oog coördinatie

  Spelen met magnetische ballen helpt kinderen hun hand-oog coördinatie te verbeteren. Als ze bouwwerkjes maken leren de kids, omdat ze voorzichtig moeten zijn, hun bewegingen te controleren. Als ze de balletjes namelijk te snel of wild plaatsen stort hun creaties in, waardoor ze weer opnieuw moeten beginnen. Al spelend leren de kinderen dan ook om hun richtingsgevoel te ontwikkelen. Dit is een waardevolle vaardigheid die hen zal helpen op andere gebieden van hun leven, zowel op school als tijdens sporten.

  2. Helpt bij concentratie

  Als je op zoek bent naar speelgoed dat je kind helpt zich te concentreren, zijn magnetische balletjes een super keuze. De repetitieve aard van het spelen met de balletjes kan namelijk helpen om de geest te kalmeren en te focussen, waardoor het voor kinderen gemakkelijker wordt om op te letten en bij de les te blijven.

  3. Verbetert de creativiteit en probleemoplossende vaardigheden

  Magnetische ballen inspireren kinderen om hun creativiteit en verbeelding te gebruiken. Er zijn eindeloos veel manieren om met de ballen te spelen, waardoor kinderen continu nieuwe manieren kunnen bedenken om de balletjes te gebruiken. Terwijl ze experimenteren met verschillende manieren om de magnetische balletjes te gebruiken ontwikkelen ze hun creativiteit en belangrijke probleemoplossende vaardigheden 

  4. Biedt een leuke, stimulerende activiteit

  Het belangrijkste is dat, zoals we net al zeiden, magnetische ballen gewoon leuk zijn! Ze bieden een stimulerende en boeiende activiteit waar kinderen urenlang plezier aan kunnen beleven.  

   

  Inspiratie voor leuke activiteiten met magnetische balletjes

  Inspiratie nodig voor leuke activiteiten met magnetische balletjes? Geen probleem! Wij zullen je een aantal van de leukste, meest creatieve activiteiten geven die je met je kinderen en wat magnetische balletjes kan doen!

  1. Gebruik de magneetballetjes om je kinderen basis rekenvaardigheden te leren

  Met magnetische balletjes kun je je kinderen makkelijk basis rekenvaardigheden leren zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Plak een paar magnetische ballen op een whiteboard of koelkast, zet er een vermenigvuldigen, plus, min of gedeeld-door teken tussen en laat je kinderen de rekensommetjes spelenderwijs oplossen.

  2. Test waar de magnetische balletjes allemaal aan vast blijven zitten

  De magnetische balletjes blijven niet alleen aan de balletjes zelf plakken. Ze plakken nog aan veel meer dingen! Test samen met je kinderen waar aan welke voorwerpen in jullie huis de balletjes blijven plakken. Degene die de meeste magnetische voorwerpen heeft gevonden wint!

  3. Maak je eigen koelkastschilderrij

  Hebben jullie ook koelkastmagneetjes op de koelkast zitten? Hoe gaaf is het als je je eigen, grote koelkast kunstwerk kan maken? Met magnetische balletjes kan het! Plak de magnetische balletjes simpelweg tegen de koelkast en laat je creatieve brein de vrije loop. Maak jij de nieuwe Mona Lisa in je eigen keuken?

  4. Maak bouwwerkjes met de ballen

  Het maken van de grootste bouwwerken is een geweldige manier om de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van je kind te stimuleren! 

  5. Doe een wedstrijd wie de hoogste toren van magnetische ballen kan bouwen

  Kinderen vinden wedstrijdjes altijd helemaal geweldig. Plan daarom is eens een uurtje waarin jullie een wedstrijdje gaan doen wie de hoogste toren kan bouwen met de magneet ballen. Kom jij tot het plafond? Ons is het nog nooit gelukt! Hier doet het hele gezin zeker aan mee! 

  6. Gebruik ze om je kind te leren over magnetisme

  Dit is een geweldige manier om je kind op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met de basisprincipes van magnetisme. Eenvoudig gezegd kunnen de ballen worden gebruikt om te laten zien hoe tegengestelde polen elkaar aantrekken en soortgelijke polen elkaar afstoten.

   

   

   

  Kortom, Als je op zoek bent naar leuk en stimulerend speelgoed voor jekind, zoek dan niet verder dan magnetische ballen! Deze geweldige balletjeskunnen worden gebruikt voor allerlei activiteiten, en ze zorgen voor urenlang plezier en leren.

   

  Wil je graag voordelig je setje magnetische balletjes kopen? Wij verkopen de meest scherp geprijsde magnetische balletjes in sets van 20 of 100 stuks. Bekijk de magnetische balletjes daarom direct!

   

   

   

   

   

  News & updates

  Recente artikelen