Sluiten

Categorieën

Filters
  Trendy Speelgoed - Woensdag 19 September 2022

  Alles wat je moet weten over magic sand!

  Je hebt waarschijnlijk al vaak gehoord van magic sand, ook wel kinetisch zand genoemd. Steeds meer kinderen spelen er mee, en niet voor niets! Het is namelijk enorm leuk!

   

  Vandaag zullen wij je meenemen in de wereld van magic sand. Na het lezen van deze blog ben jij dan ook een echte expert op het gebied van kinetisch zand!

   

  Liever direct kinetisch zand kopen? Bekijk het magic sand van het originele merk 'Kinetic Sand' op onze site!

   

  Wat is magic sand?

  Magisch zand is ook bekend als kinetisch zand, en is gemaakt van 98% zand en 2% polydimethylsiloxaan (een soort siliconenolie). Dit maakt het zand kleverig, of beter gezegd: magnetisch. Hierdoor kan magic sand in allerlei verschillend creatieve vormen gemaakt worden. Je kan met het zand allerlei soorten torens, kastelen en nog veel meer bouwen!

   

  Hoe werkt magisch zand?

  De siliconenolie in het kinetisch zand geeft het zijn speciale, magnetische eigenschappen. Als de siliconenolie zich met het zand mengt, ontstaan er een magnetisch effect. Deze krachten zorgen ervoor dat de deeltjes in het zand aan elkaar kleven, zodat ze kunnen worden gevormd tot wat je maar wilt.

   

  Is kinetic sand veilig voor kinderen?

  Ja! Kinetisch zand is niet giftig en veilig voor kinderen om mee te spelen. Veel therapeuten gebruiken kinetisch zand zelfs als een manier om kinderen met sensorische stoornissen te helpen!

   

  Kinetic Sand is ook geschikt voor kinderen met allergieen. Het is tarwe en glutenvrij en 100%.

   

  Als je toch bezorgd bent omdat je kind of huisdier wat heeft gegeven van Kinetic Sand, laat hem/haar dan een flinke hoeveelheid water drinken zodat het materiaal het lichaam weer eenvoudig verlaat.

   

  Waarom is magisch zand zo populair?

  Er zijn verschillende redenen waarom magisch zand de laatste jaren zo populair is geworden. Ten eerste is het extreem veelzijdig. Je kunt er kneedbare bouwwerken mee maken, berichten in het zand schrijven of er gewoon mee spelen als normaal zand. Het is ook niet giftig en gemakkelijk schoon te maken - twee dingen die je zeker zullen bevallen. 

   

  Een andere reden voor de populariteit van magic sand is dat het gebruikt kan worden door mensen van alle leeftijden. Of je nu een kind bent dat het grootste kasteel ooit wil bouwen of een volwassene die wil ontstressen na een lange werkdag, magisch zand is perfect voor iedereen.

   

  Wat zijn de voordelen van magic sand?

  Behalve dat het heel leuk is, heeft magisch zand ook een aantal andere voordelen. Het kan bijvoorbeeld helpen bij sensorische verwerkingsstoornissen en kan gebruikt worden bij therapie voor kinderen met autisme.

   

  Een ander voordeel van magic sand is dat het de fijne motoriek en de hand-oog coördinatie verbetert. Het is dus niet alleen leuk, maar het kan je kind ook helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen!

   

  Hier houdt het echter nog niet op! Wij hebben een aantal andere voordelen van magic sand voor je opgesomd:

  1. Het droogt niet uit

  2. Het is niet giftig en antibacterieel (98% zand met 2% niet giftig bindmateriaal)

  3. Je kunt er mee kneden, bouwen en er vormpjes mee maken

  4. Het magnetische zand plakt alleen aan zichzelf, en dus niet aan handen, kleding en meubels

  5. Eenvoudig en snel op te ruimen

   

   

  Waar op letten als je magic sand online koopt?

  Er zijn een aantal dingen die verstandig zijn om in je achterhoofd te houden wanneer je kinetic sand wil kopen. Wij zullen de belangrijkste dingen hier voor je opsommen:

  1. Zorg ervoor dat je het magische zand koopt bij een betrouwbare webshop. Koop de magic sand dus alleen bij een Europese winkel en bekijk voor je aankoop online of mensen slechte ervaringen hebben met het bedrijf. Dit voorkomt later veel ellende!

  2. Koop het originele merk 'Kinetic Sand' en geen imitaties. Op deze manier weet je zeker dat je een goed, veilig product koopt. Imitatie-varianten van het merk Kinetic Sand zijn over het algemeen van veel lagere kwaliteit, wat betekent dat het magic sand veel minder magnetisch is en veel meer rommel achterlaat. Daarnaast zijn er imitatie-varianten die zelfs onveilig kunnen zijn!

  3. Controleer het retourbeleid voordat je koopt. Je wil niet vastzitten aan een product dat je niet kunt retourneren als het niet is wat je wilde of als het beschadigd aankomt.

   

   

   

  Wil je graag magic sand kopen? Bekijk het magic sand van het originele merk 'Kinetic Sand' op onze site!

   

  News & updates

  Recente artikelen